Serie A

Nem indulhatnak Szuperligás klubok a Serie A-ban (acmilan.hu)

0

Az olasz labdarúgó-bajnokságban (Serie A) nem indulhatnak azok a csapatok, amelyek részt vesznek olyan kiírásban, amely sem az európai (UEFA), sem a nemzetközi szövetség (FIFA) égisze alá nem tartozik.

A döntés hátterében természetesen az Európai Szuperliga áll és a szövetség célja, hogy választás elé állítsa az érintett klubokat.

Az Olasz Labdarúgó Szövetség új szabálya alapján a következő szezontól meghiúsul egy klub szereplése a Serie A-ban, amennyiben olyan versenysorozatban is érdekelt, amelyet nem az UEFA és nem a FIFA szervez.

Ezt Gabriele Gravina, az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) elnöke jelentette ki, aki ezzel a Serie A történetének két legeredményesebb csapatára, a Juventusra és a Milanra utalt, ugyanis a két csapat hivatalosan még nem lépett ki a Szuperligából. A Milan hivatalos közleményében nincs konkrét említés az elitligából való kilépésről.

Minden egyesületnek június 21-ig kell jeleznie, hogy melyik ligában akar indulni, így amennyiben a klubok ragaszkodnak a Szuperligához, akkor automatikusan elveszítik a Serie A licencüket.

Ráadásul 11 klub nemrég kezdeményezte a Milan, a Juventus és az Inter megbüntetését.

The post Nem indulhatnak Szuperligás klubok a Serie A-ban appeared first on AC Milan Club Budapest.

Hozzászólások

A hozzászólások nincsenek engedélyezve.