Serie A

Kessié is részt fog venni a nyári tokiói olimpián (acmilan.hu)

0

Franck Kessié az előszezon jelentős részében nem fog Stefano Pioli rendelkezésére állni, ugyanis beválogatták az elefántcsontparti válogatott olimpiai keretébe.

Kessié rendkívül megterhelő szezonon van túl, ugyanis klubszinten a 2020/21-es idényben összesen 50 tétmérkőzésen lépett pályára a Milanban és több mint 4100 játékpercet töltött a pályán. A 24 éves futballista a válogatottban 8 meccset húzott le tavaly augusztus és 2021 júniusa között.

A MilanNews tájékoztatása szerint Kessié meghívót kapott az elefántcsontparti válogatottba az olimpiára, amelyet idén nyáron rendeznek Tokióban. A szabályok szerint legfeljebb 23 éves játékosok vehetnek részt a tornán, ám lehetőség van három túlkoros nevezésére, közülük Kessié lesz az egyik.

Elefántcsontpart július 22-én Szaúd-Arábiával, július 25-én Brazíliával és július 28-án Németországgal játszik az olimpián. A negyeddöntőket július 31-től rendezik, majd a döntő augusztus 7-én lesz. Ez azt jelenti, hogy Kessié az előszezon nagy részében nem lesz bevethető a Milannál. Kessié legkésőbb augusztus 7-én, míg leghamarabb július 31-én utazhat vissza Olaszországba.

Az olasz bajnokság 2021/2022-es idénye hivatalosan augusztus 22-én indul.

The post Kessié is részt fog venni a nyári tokiói olimpián appeared first on AC Milan Club Budapest.

Hozzászólások

A hozzászólások nincsenek engedélyezve.