Serie A

Ibrahimovic nélkül döcög a Milan támadójátéka (acmilan.hu)

0

A statisztikák jól mutatják, hogy az elmúlt hónapokban Zlatan Ibrahimovic jelenléte milyen létfontosságú a támadójáték szempontjából.

A svéd csatár a Rossoneri legeredményesebb játékosa az idei szezonban, a bajnokságban 16 alkalommal volt kezdő és ezeken 15 gólt szerzett, valamint az Európa Liga-selejtezőben és az Olasz kupában is betalált 1-1- alkalommal.

Ha összehasonlítjuk a csapat 2021-es eredményeit Ibrahimoviccsal a csapatban és nélküle, akkor szemmel láthatóan nagy a különbség. A 39 éves csatár jelenléte rendkívül fontos a támadójáték szempontjából, ugyanis Rafael Leao és Mario Mandzukic sem tudta megfelelő szinten helyettesíteni őt középcsatár poszton.

A Milan a 2021-es évben eddig 8 mérkőzést játszott Ibrahimoviccsal a pályán, a mérleg 5 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség, ez átlagosan meccsenként 2 szerzett pontnak felel meg. Ezeken a csapat 15-ször vette be az ellenfél kapuját, ami átlagosan 1,9 gól/meccs.

Ibra nélkül jelentősen gyengébbek az eredmények és a meccsek felét a Milan elveszítette ebben az évben. A mérleg 6 mérkőzésen 2 győzelem, 1 döntetlen és 3 vereség, meccsenkénti 1,2 szerzett ponttal. A rúgott gólok számában is nagy csökkenés figyelhető meg: a csapat 6 meccsen 6 találatot jegyzett.

A MilanNews és a Gazzetta szerint Ibrahimovic a hétvégén visszatérhet a pályára és ott lesz a kezdőcsapatban a szombati Benevento elleni mérkőzésen.

The post Ibrahimovic nélkül döcög a Milan támadójátéka appeared first on AC Milan Club Budapest.

Hozzászólások

A hozzászólások nincsenek engedélyezve.