Serie A

Eldőlt, melyik magyar csatornán lesz látható a Serie A (acmilan.hu)

0

Az AMC Networks International bejelentette, hogy megvásárolta a Serie A közvetítési jogait, így a következő szezontól nem a DIGI Sport fogja közvetíteni az olasz bajnokikat.

A Sport TV-t üzemeltető AMC Networks International – Central and Northern Europe megállapodott az UEFA-val és a Serie A-val, ennek köszönhetően jelentősen átalakul a Sport1 és a Sport2 programstruktúrája a 2021-22-es szezontól.

Visszatér ugyanis a Bajnokok Ligája és az olasz labdarúgó-bajnokság erre a két sportcsatornára. Nem lesz tehát hiány rangos futballmérkőzésekből sem hétköznap, sem hétvégén. Kedden és szerdán a Bajnokok Ligája mérkőzéseit, hétvégén pedig az olasz labdarúgó-bajnokság rangadóit követhetik a Sport1 és a Sport2 nézői.

A Serie A megszerzése érdekében a Sport TV lemondott a Bundesliga-jogokról, abban bízva, hogy a hétvégi nézettség emelkedik az új jog bevezetésével. Szombaton és vasárnap a kézilabda mellett az olasz foci lesz a kínálat legékesebb darabja, amelyet ismét országos lefedettségű csatornákon követhetnek a nézők.

Máté Pál, a Sport TV programigazgatója nyilatkozott.

“Végtelen öröm, hogy a labdarúgás csúcssorozata, a Bajnokok Ligája, amely a világon minden futballszeretőt a tévék elé ültet keddenként és szerdánként, most visszatér hozzánk. Nagyon büszkék vagyunk arra is, hogy 12 év kihagyás után a legszenvedélyesebb liga, a Serie A is visszatér a csatornáinkra.”

“Reményeink szerint az olasz bajnokság még több nézőt szögez majd a képernyők elé, mint a Bundesliga, már csak azért is, mert a Serie A az erőviszonyok jelenlegi állása szerint az egyik legizgalmasabb topbajnokság Európában.”

The post Eldőlt, melyik magyar csatornán lesz látható a Serie A appeared first on AC Milan Club Budapest.

Hozzászólások

A hozzászólások nincsenek engedélyezve.