Serie A

Donnarumma lett a szezon legjobb kapusa (acmilan.hu)

0

A Milan 22 éves kapusa először kapta meg a díjat az eddigi pályafutása alatt.

Az olasz bajnokságot szervező Lega Serie A bejelentette, hogy Gianluigi Donnarumma lett a szezon legjobb kapusa a 2020/2021-es idényben.

Az olasz válogatott kapus az idei szezonban 37 bajnoki mérkőzésen lépett pályára és a kiváló teljesítményének köszönhetően – a védéseivel, bravúrjaival – nagy szerepe volt abban, hogy a Milan a második helyen végzett és hosszú-hosszú évek után újra bejutott a Bajnokok Ligájába.

Donnarumma 14 mérkőzést hozott le kapott gól nélkül, ami a Serie A-ban a második legmagasabb szám Samir Handanovic (15) után. A hivatalos statisztikák szerint Gigio összesen 112 védést mutatott be. A 22 éves kapus először nyerte meg a szezon legjobbjának járó elismerést az olasz élvonalban. Tavaly Wojciech Szczesny (Juventus), míg az azt megelőző idényben Samir Handanovic (Inter) zsebelte be a díjat.

Mint ismert, Donnarumma még egy hónapig, június 30-ig áll a Milan alkalmazásában, ezt követően távozik és szabadon igazolhatóvá válik. A piros-feketék a francia válogatott Mike Maignant szerződtették első számú kapusnak a következő szezonra.

The post Donnarumma lett a szezon legjobb kapusa appeared first on AC Milan Club Budapest.

Hozzászólások

A hozzászólások nincsenek engedélyezve.