Magyar válogatott

MOL Magyar Kupa-döntő: Az Újpest a hosszabbításban győzte le a 9 emberrel küzdő Vidit – videó (csakfoci.hu)

0

1. félidő

A MOL Magyar Kupa döntőjében szűk ötezer néző előtt csapott össze a MOL Fehérvár FC és az Újpest. A fehérváriak kezdték aktívabban a meccset, a 6. percben Funsho indult meg, majd Zivzivadzéhez passzolt volna, de hosszú lett az átadás. Nagyobb helyzetek azonban nem alakultak ki egyik oldalon sem. A 20. minutumban Petrjak bal oldali beadása után Nikolics 7 méterről fejelt mellé, válaszul a 31.-ben egy bal oldali szöglet után Croizet nem találta el a labdát a kapu előterében.

A játékrész hajrájában a Fehérvár előtt adódtak lehetőségek a vezetés megszerzésére: Nego készítette vissza a labdát Funshónak, aki középre passzolt, az érkező Zivzivadze pedig 8 méterről kevéssel lőtt a bal alsó mellé, három percre rá pedig Nikolics remek labdájával Petrjak lépett ki, de nagyon rosszul találta el a játékszert, ami így könnyű zsákmány volt Pajovicnak.

A félidő három egymás utáni sárga lappal zárult, Onovo szabálytalanságért, Rus és Mitrovic pedig kakaskodásért kapott figyelmeztetést.

2. félidő

A szünetben egyik vezetőedző sem változtatott, és a helyzetek száma sem nőtt sokkal a fordulás után. Vidi-részről Nego, újpesti oldalról Beridze lövése nem ért célba, majd a 62. percben Tallo esett el Nego mellett a tizenhatoson belül, a játékvezető sípja azonban néma maradt.

Baosic a kispadról kapott piros lapot, Beridze erős lövését pedig Kovács Dániel ütötte szögletre, a hajrára mindkét csapat növelte az iramot. Zivzivadze fejese a kapu mellé szállt, Antonov kevéssel lőtt fölé, a 90. percben aztán Rus kapta meg második sárga lapját, így a 2×15 perces hosszabbítást emberelőnyben kezdhette az Újpest.

Hosszabbítás

A 97. percben a hosszabbításra beállt Alef is piros lapot kapott két gyorsan összeszedett sárga után, a kettős emberhátrányt pedig már kihasználták a lila-fehérek: a 101. minutumban Tallo – lesgyanús helyzetből – fejjel készítette vissza a labdát Kastratinak, aki 18 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (0-1).

A hátralevő játékidőben a Vidinek nem adódott igazi helyzete az egyenlítésre, míg újpesti oldalról Tallo mellé szálló lövése, majd a csereként beállt Simon Krisztián ajtó-ablak ziccere jelentett veszélyt. Az Újpest 1-0-ra nyert, amivel történelme 11. kupagyőzelmét aratta, ezzel az Európa Konferencia Liga selejtezőjében való indulásra is jogot szerzett.

Ezzel a góllal nyert az Újpest

MOL Magyar Kupa, döntő, Puskás Aréna

MOL Fehérvár FC-Újpest FC 0-1 (Kastrati 101.) – hosszabbítás után
Kiállítva: (Rus 91., Alef 97., ill. Baosic – 71., a pályán kívül)

Vidi: Kovács D. – Bolla (Fiola, 62.), Rus, Musliu, Stopira – Funsho (Alef, 91.), Nego, Pinto, Petrjak – Nikolics (Houri, 77.), Zivzivadze

Újpest: Pajovic – Pauljevic (Máté, 118.), Koutroumpis (Szakály P., 102.), Ristevski, Kastrati, Antonov – Onovo, Mitrovic, Croizet (Csongvai, 75.) – Tallo (Simon K., 114.), Beridze (Perosevic, 114.)

The post MOL Magyar Kupa-döntő: Az Újpest a hosszabbításban győzte le a 9 emberrel küzdő Vidit – videó appeared first on csakfoci.hu.

Hozzászólások

A hozzászólások nincsenek engedélyezve.