Magyar válogatott

Hivatalos: Ismerős terepen talált csapatot a diósgyőri vérátömlesztés egyik “áldozata” (csakfoci.hu)

0

Hivatalossá vált, amiről korábban cseh sajtóhírek alapján beszámoltunk: az NB I előző, 2020/21-es szezonjában utolsó előttiként végzett, így kiesett Diósgyőr cseh csatára, David Vaněček hazájában folytatja pályafutását.

Nagyon várom már az új kihívást. Örülök, hogy visszatértem Csehországba. Olomoucban szinte minden tetszik, a napokban sétáltam a belvárosban, és nagyon izgatott vagyok. Ladislav Minář (a Sigma Olomouc sportigazgatója – a szerk.) hozzáállása nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Sigmához igazoltam. A vezetőedző, Vaclav Jílek is nagy szerepet játszott a döntésemben, őt még az ifjúsági csapatokból ismerem. Egy nagyszerű szakembernek tartom – mondta Vaněček, aki két éves szerződést írt alá a cseh élvonal nemrég véget ért idényében kilencedik helyén végző csapatnál.

A tavalyi szezon után úgy éreztük, hogy szükségünk van egy középcsatárra. Davidot sokáig figyelemmel követtük, minőségi játékos. Úgy gondoljuk, jó teljesítményt fog nyújtani a Sigmában – mondta Ladislav Minář, az SK Sigma Olomouc sportigazgatója.

activateBanner(‘csakfoci_cikk_cikkozi’);

A 30 éves Vaněček magyarországi pályafutása során a Diósgyőrben 15 bajnokin 2 gólig, előtte a Puskás Akadémiánál 44 mérkőzésen 15 találatig jutott.

Mint ismeretes, az NB I-es kieséssel modellt is váltottak a DVTK-nál, ahol a tavasszal látott sok légiós helyett a közeljövőben magyar – akár saját nevelésű – játékosokra építik a csapatot és magyar edzője is lett Kondás Elemér személyében.

A tavaszra igencsak “elhorvátosodott” csapat öt külföldi kölcsönjátékosa – Marko Malenica, Alen Grgić, Vinko Soldo, Luka Marin és Odise Roshi – már a múlt hét elején szakított a DVTK-val, amely a napokban újabb nyolc távozóról adott hírt: Sergiy Shestakov, Mirko Ivanovski, Hysen Memolla, Augusto Max, Artur Pikk, Goran Milović, Diego Živulić és David Vaněček is távozott a borsodiaktól.

Megerősítve: Kiesőcsapatból érkezett a Loki az első nyári szerzeménye – hivatalos

The post Hivatalos: Ismerős terepen talált csapatot a diósgyőri vérátömlesztés egyik “áldozata” appeared first on csakfoci.hu.

Hozzászólások

A hozzászólások nincsenek engedélyezve.